Al mig de Mondragó, a menys de 1000 metres del mar

Sa Cova és una finca situada al mig del Parc Natural de Mondragó, al sud-est de l'illa de Mallorca, dins del terme municipal de Santanyí.

En aquest ENTORN NATURAL, a menys de mil metres del mar, hi ha una casa acollidora, no molt gran, on viure-hi bé fins a sis persones.

Construïda a la garriga, té un jardí ple de flors, de plantes crasses, palmeres... i també una piscina. A les nits, llueixen les estrelles i, si pares orella, se sent la remor del mar proper.

Vols disfrutar-la uns dies?

dimarts, 16 de juny del 2015

Per què es diu Sa Cova Foradada?

Sa Cova Foradada, aquest és el nom de la finca i de l'entorn

També és el nom que s'ha utilitzat per anomenar la família de la meva mare. El meu avi era En Pep de Sa Cova Foradada, un pagès que cultivava el tros amb més pedres que terra. Les parets seques són el resultat d'arrancar les pedres al tros per poder sembrar-hi un ametller, un garrofer o una figuera.

Per tant, els garrofers són centenaris i les figueres filles d'antics arbres desapareguts.

El camí que va des de la carretera a la casa està ple d'ullastres (oliveres bordes). Al tros hi ha sembrades unes quantes oliveres.

La casa actual, pensada per la meva mare, s'ha construit durant anys, poc a poc.  Mumare era una constructora i cada cop que anava a Mallorca hi trobava coses noves, palmeres (n'hi ha una seixantena), bugambíl·lies, ubiscus, cactus (n'hi ha una vintena de varietats, o un emparrat de ceps (fulles i raïms) que donen ombra davant la casa. Al costat hi ha la piscina rodejada de jardí i de plantes autòctones.

4) Fa uns 10 anys es va declarar Parc Natural i, des d'aleshores, s'ha desenvolupat la fauna autòctona (conills, llangardaixos, i una gran varietat d'ocells). Espai tranquil i, alhora, a pocs minuts del Port de Porto Petro que encara es manté bastant conservat amb l'estil mallorquí, es aconsellable el Restaurant "La Caracola" que fa menus de dilluns a divendres per per 8 euros, està davant del Port i la relació qualitat preu és bona. Des de Porto Petro es pot anar a Cala D'Or on hi ha tot tipus d'oferta turística i, alhora, a l'entrada, un Eroski amb preus acceptables.

5) Des del terrat de la casa es pot observar una gran part del Parc Natural "Mondragó" conformat per "marina" i es veu clarament el Torrent (on hi ha coves) que condueix a Cala Mondragó (a un Km) de la casa. Al terrat es accessible per una escala exterior practicable des del porxo de la casa, es un bon lloc per torrar-se de valent. Al jardí hi ha llocs on es pot trobar sempre ombres per relaxar-se, llegir i/ o escoltar la natura. El conjunt està pensat combinant petites comoditats tot considerant el que era en temps passats. Les columnes (per exemple) revestides de pedretes com ho feia en Gaudí. Hi ha pedres grosses (tretes del tros) al voltant un passeig envoltat de palmeres, els detalls volen ser una de les característiques de la casa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada